Uitnodiging opening eindtentoonstelling twin2twin-project Marokko & Nederland

Posted by Kimberley Meijers on October 25, 2016 at 4:03 pmVier de succesvolle samenwerking en afsluiting tussen Marokkaanse en Nederlandse verloskundigen met ons!

Eind 2012 gaf voormalig Tweede Kamerlid Khadija Arib het startschot voor het vierjarige twin2twin-project met zusterorganisatie AMSF, de beroepsorganisatie van verloskundigen in Marokko. Twintig Nederlandse en Marokkaanse verloskundigen wisselden vier jaar lang kennis en ervaring uit voor de doorontwikkeling van verloskundige zorg aan Marokkaanse zwangere vrouwen in Nederland en Marokko.

Na vier jaar twin2twin ronden wij het project af met een tentoonstelling waarin we laten zien wat de twins samen hebben bereikt en ontwikkeld! De KNOV en stichting midwives4mothers nodigen u van harte uit om dit in geuren en kleuren te komen beleven. Stress management voor student verloskundigen, de herintroductie van verticaal baren in Marokko en een film over het herkennen van een hoge bloeddruk voor zwangeren van Marokkaanse afkomst in Nederland. Dit zijn slechts drie van de tien projecten die de vierjarige samenwerking tussen Nederlandse en Marokkaanse verloskundigen hebben opgeleverd. Op de eindtentoonstelling is het eindresultaat van alle projecten – door middel van storyboards, foto’s en een gezamenlijk kunstwerk – te zien. De twins zijn aanwezig om een toelichting te geven.

Twin2twin, is een innovatieve en inspirerende samenwerkingsmethode ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Het is verbonden aan wetenschappelijk onderzoek en heeft meerdere internationale publicaties opgeleverd. In 2015 ontving het twin2twin-project een internationale prijs: de Midwives for life Award.

Namens de KNOV en stichting midwives4mothers bent u van harte uitgenodigd de opening van deze tentoonstelling bij te wonen.

Waar:

Verloskundigenpraktijk Anno, Vlierboomstraat 567 in Den Haag

Datum & Tijd:

28 november 2016, 19:00 – 21:00 uur

RSVP:

internationaal@KNOV.nl

For the KNOV invitation in pdf format click here.