KNOV & Neyenrode Scholingsprogramma Business modellen integrale zorg

Posted by Kimberley Meijers on January 4, 2017 at 9:16 pmDe KNOV en Nyenrode Business Universiteit hebben een overeenkomst getekend voor de gezamenlijke ontwikkeling van een opleidingsprogramma voor verloskundigen voor het vormgeven van integrale geboortezorg.

Het opleidingsprogramma is een belangrijk instrument om bij te dragen aan de krachtige positionering van de (klinisch) verloskundige in de geboortezorg. Voor een sterke positie in de veranderende regionale samenwerkingsverbanden.

De nieuwe plannen van minister Schippers vragen om het zakelijke, bedrijfskundige en organisatorische belang een grotere plaats te geven in de ontwikkelingen in de geboortezorg. Door de expertise van Nyenrode, verloskundigen en de KNOV te bundelen wordt gezamenlijk een daarop aansluitend programma ontwikkeld.

Het opleidingsprogramma

Een groep verloskundigen en medewerkers van de KNOV-werkorganisatie gaan samen in opleiding. Na de opleiding gaan zij belangstellende collega-verloskundigen in regionale samenwerkingsverbanden toerusten op hun rol in het vormgeven van integrale geboortezorg. Iets voor u?

Samenwerking Nyenrode Business Universiteit

Het opleidingsprogramma is een co-creatie tussen de KNOV en Nyenrode om de verloskundige zorg te versterken in de integrale zorgwereld. Nyenrode is een gerenommeerd opleidingsinstituut dat zich richt op WO en HBO opgeleide professionals en heeft veel expertise, ook buiten de gezondheidszorg. Nyenrode heeft een onafhankelijke kijk op integrale bekostiging en financiering in de geboortezorg.