Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Uitnodiging Potentiele Leden Meeting – Girls Not Brides Alliance The Netherlands

September 15, 2016 - September 16, 2016

education out loud

Mede op verzoek van Girls Not Brides (GNB), ‘the global partnership to end childmarriage’ en het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de drie Nederlandse kind huwelijken allianties bezig met het opzetten van een Nederlandse afdeling van Girls Not Brides. Deze Nederlandse netwerk organisatie zal zich gaan richten op het delen en vergroten van kennis en het gezamenlijke ontwikkelen en uitvoeren van advocacy op het gebied van preventie en beëindiging van kind huwelijken. Het werkgebied betreft zowel Nederland als andere landen waar de leden actief zijn.

Wij willen graag weten of uw organisatie geïnteresseerd is om lid te worden. Gezamenlijk kunnen we onze kennis delen en vergroten en een duidelijk geluid laten horen naar de Nederlandse en internationale politiek. Lidmaatschap van deze netwerk organisatie is uiteraard vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Van de leden wordt een actieve participatie verwacht, bv door plaats te nemen in één van de werkgroepen. Verder zullen geïnteresseerde leden zich verkiesbaar kunnen stellen voor een rol in de coördinatie van een werkgroep of als lid van de coördinerende stuurgroep van GNB the Netherlands. Ter voorbereiding van de oprichting zouden we graag met geïnteresseerden ideeën uitwisselen over de strategie en organisatie van de Nederlandse afdeling.

Op donderdag 15 september zal er een bijeenkomst plaatsvinden op het kantoor van Save the Children (Laan van Nieuw Oost-Indië 131, Den Haag) waarin dit verder besproken zal worden. Hier zal ook voldoende gelegenheid zijn voor vragen en het agenderen van andere onderwerpen m.b.t. de oprichting. Middels deze mail verzoeken wij jullie om aan te geven of jullie geïnteresseerd zijn om aan de bijeenkomst deel te nemen.

Graag ontvangen we je bericht en/ of eventuele vragen onder vermelding van “bijeenkomst voorbereiding Girls Not Brides Nederland” op marie-christine.siemerink@savethechildren.nl

Namens de werkgroep ‘oprichting GNB the Netherlands”

Odilia van Manen, alliantie coordinator Her Choice alliance
Monique Demenint, alliantie coordinator Yes I do alliance
Marie Christine Siemerink, alliantie coordinator More than Brides alliance

Klik hier voor de Uitnodiging potentiele leden GNB The Netherlands 15 september 2016 in pdf.

More than Brides Alliance Logo

Details

Start:
September 15, 2016
End:
September 16, 2016