Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Symposium Onbeperkt Genieten

May 18, 2017 @ 11:00 am - 7:00 pm

Onbeperkt Genieten, na (door de NVVS-geaccrediteerde) Ongelooflijk Genieten in 2016 en Ongestoord Genieten in 2014, het derde symposium in de succesvolle serie met een inmiddels beproefde opzet: drie thema’s die op originele, interessante en vaak juist ‘sex-positi(e)ve’ wijze zullen worden uitgelicht. Een pakkende inleiding, bijvoorbeeld door een relevante documentaire of filmfragment, gevolgd door gesprekken met zowel ervaringsdeskundigen als experts.

Insteek van deze dag is om de thematiek niet alleen theoretisch en inhoudelijk te benaderen, maar tevens te voorzien van relevante persoonlijke ervaringen. Net als in voorgaande afleveringen geldt bij de ‘On… Genieten’ Symposia de slogan: Niet ‘over’ mensen, maar vooral ook ‘met’ mensen praten.

De drie thema’s die ditmaal uitgebreid aan bod zullen komen zijn:

  • Polyamorie/Non-monogamie
  • Seks en Drugs
  • Seks en Beperking

Het symposium Onbeperkt Genieten gaat over die uitingen waarvan velen denken dat ze grenzeloos zijn, onbeperkt. Aan de andere kant worden (groepen) mensen uitgelicht waarbij seksualiteit juist ingeperkt lijkt te worden door belemmeringen en onmogelijkheden. Maar is dit ook zo? Dit en meer wordt onderzocht en besproken op 18 mei in Utrecht. Natuurlijk laten wij de deelnemers op deze dag niet alleen maar luisteren, maar zeker ook meedenken (zelfonderzoek) en mee doen (o.a. door discussie) en is er ruimte om vragen te stellen.

Het programma is grotendeels rond, de gasten gevonden en benaderd. De meesten hebben al toegezegd. Passende films zijn geselecteerd. Meer specifiek per thema:

Wanneer het gaat om het thema ‘Polyamorie/non-monogamie’ bestaat de indruk dat dit onderwerp bij veel seksuologen SH nauwelijks ter sprake komt in de behandelingen. Dit terwijl non-monogame relaties vaker voorkomen dan gedacht. Wij laten ervaringsdeskundigen van verschillende organisaties aan het woord om de bekendheid hiermee en de kennis erover te verruimen. Zo zal Roos Reijbroek, oprichter van de Meerminners en poly-activist aanwezig zijn, evenals Joost Horsten van stichting Pluk de Liefde. Momenteel zijn we bezig met de vertoonrechten van Monogamish, een nieuwe documentaire over dit onderwerp waarin bekende experts als Esther Perel en Dan Savage aan het woord komen.

“Seks en Drugs” zal beginnen met een fragment uit de documentaire ‘Chemsex’ over de gevolgen en gevaren van drugsgebruik in bepaalde subculturen van de MsM-uitgaanswereld .Tevens praten we met experts op dit gebied en mensen met ervaringen in de scene. Maar naast eventuele gevaren worden nieuwe en experimentele gedachten niet geschuwd. We laten ervaringsdeskundigen en onderzoekers aan het woord die vertellen over wat deze combinatie mogelijk in positieve zin kan opleveren of al heeft opgeleverd.

Ook het onderwerp “Seks en Beperking’ beginnen wij met een relevante documentaire. Hierin laten mensen met een fysieke beperking door hun openhartige en persoonlijke verhalen een indrukwekkende kijk geven op hoe zij seksualiteit vorm geven in hun levens. Op het podium deelt de zwaar spastische Vincent Ohlrichs zijn ervaringen met de zaal. Deskundige bij dit onderwerp is Jacqueline Kool kennismanager en mede-initiatiefneemster van Disability Studies, ze zal spreken over haar onderzoek en over haar eigen leven als vrouw met een beperking. Daarnaast zijn er ook gasten met ruime ervaring op het gebied van sekshulpverlening aan mensen met een beperking.

Zelfs voor en na het symposium en in de pauzes valt er veel te leren en te ontdekken op onze informatiemarkt, zoals de mogelijkheid om de nieuwste ontwikkelingen en snufjes eens zelfs uit te proberen. VR-porno bijvoorbeeld! Het staat nog in de kinderschoenen, maar de kans is groot dat deelnemers het zelf kunnen beleven. Met goggles op in 3D.

Meer weten over de gasten en de thema’s? Check de website.

Praktische informatie

Wanneer: 18 mei 2017
Waar: het HUIS, Utrecht
Hoe laat: 9.00 uur deur open / 17.00 uur einde
Hoe veel:
Early bird (tot 1 april): 90 euro regulier, 45 euro studenten
Late bird (na 1 april): 110 euro regulier, 55 euro studenten
Tickets kunnen gekocht worden via deze registratielink.

Let op! De studentenkorting geldt alleen voor voltijdstudenten mbo, hbo of universiteit. Studenten die een post-hbo of postacademische opleiding volgen komen niet in aanmerking voor de korting. Op de congresdag wordt vertoon van het inschrijfbewijs van uw opleidingsinstituut gevraagd.
Accreditatie voor dit symposium is aangevraagd.

Details

Date:
May 18, 2017
Time:
11:00 am - 7:00 pm
Event Category:
Event Tags:
, ,
Website:
http://ongelooflijkgenieten.nl/

Organizer

Ceryl Janssen, Marije Janssen en Yuri Ohlrichs

Venue

Het HUIS
Boorstraat 107
Utrecht, 3513 SE Netherlands
+ Google Map