Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks

November 29, 2019 @ 8:30 am - 6:00 pm

Nationaal Congres

We hebben alle kennis en kunde om in Nederland het aantal soa’s sterk te verminderen en het aantal nieuwe hiv-infecties naar nul te brengen. Als professional draag jij daar dagelijks aan bij.

Tijdens het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2019 brengen we de perspectieven van 600 collega’s bij elkaar. We hebben haast. En het kan: Nederland naar nul, samen werken aan het versneld terugdringen van soa’s en hiv. Doe je mee?

Voor wie?

Dit congres is bedoeld voor alle professionals werkzaam in de soa- en hiv-zorg en seksuele gezondheid.

Thema van het congres 2019

Op het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2019 werken we samen aan onze gedeelde ambitie. Onder het thema ‘Nederland naar 0’ bespreken we hoe we het aantal soa’s drastisch terugbrengen en hiv naar nul. We brengen de inzichten, professionals en activisten bij elkaar om echt stappen te kunnen zetten. Samen met de direct betrokkenen.

In het ochtendprogramma staan drie vragen centraal:

  • Hoe bereiken we zo snel mogelijk nul nieuwe hiv-infecties?
  • Hoe ziet de toekomst van de soa-bestrijding eruit?
  • Wat betekenen al onze inspanningen voor de seksbeleving in Nederland?

Samen gaan we op zoek naar antwoorden en vertalen dit naar duurzame plannen voor in de praktijk.

Plenaire ochtendprogramma

Tijdens het plenaire ochtendprogramma verdiep jij je in het terugdringen van soa’s en hiv. Zo zet Mark Vermeulen, directeur Aidsfonds – Soa Aids Nederland, de ontwikkelingen in de soa- en hiv-preventie in perspectief. En daagt hij ons uit vooruit te kijken in de toekomst van ons werkveld. Daarna starten we ‘Nederland naar 0’: de beweging op weg naar 0 nieuwe hiv-infecties in Nederland.

Ook werpen we onder leiding van prof. dr.Henry de Vries een blik op de toekomst van de soa-bestrijding. Vervolgens gaan we in op de beleving van preventie in de praktijk. Wat doen n=n, PrEP en het condoom met de seksbeleving.

Afsluiten met een ‘Challenge’

’s Middags in de afsluitende plenaire sessie zetten we samen de vervolgstappen. Onze eigen ervaring, kennis, creativiteit en de inspiratie opgedaan tijdens het congres gebruiken we om te onderzoeken hoe we onze doelstellingen sneller en efficiënter kunnen bereiken. In een zogenoemde Challenge ontwikkelen we ideeën over hoe we de toegang tot goede soa- en hiv-zorg zo snel mogelijk gaan vergroten. Samen in actie in een interactieve sessie.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt presenteren diverse organisaties en actiegroepen het werk wat zij doen. De informatiemarkt biedt jou de gelegenheid om in gesprek te gaan met andere partijen, professionals en communities. Je krijgt hierdoor vaak meer inzicht en je kunt je verdiepen in bijvoorbeeld een specifieke doelgroep. Je kunt de informatiemarkt de hele dag bezoeken.

Dagindeling

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd. Later deze maand vind je hierover meer informatie op deze website.

Praktische informatie

  • Het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2019 vindt plaats op vrijdag 29 november in de Beurs van Berlage te Amsterdam.
  • Tijdens het plenaire gedeelte is een tolk aanwezig voor Engelse vertaling. 3 workshops zijn in het Engels.
  • Heb je een insert voor in de congrestas of wil je een stand inrichten op de infomarkt? Stuur dan voor 11 oktober een e-mail naar congres@soaaids.nl.
  • Accreditatie is aangevraagd, binnenkort vind je hierover meer informatie op deze website.
  • Inschrijven kan tot en met 22 november. Kosten voor deelname zijn € 100,-.

Inschrijven

Schrijf je in voor het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2019 met de knop hieronder. Ook kun je je dan inschrijven voor de workshops. Ondertussen op de hoogte blijven? Schrijf je dan ook in voor onze nieuwsbrief.
Ja, ik schrijf me in

Details

Date:
November 29, 2019
Time:
8:30 am - 6:00 pm
Event Category:

Venue

Beurs van Berlage
Damrak 243
Amsterdam, 1012 ZJ Netherlands
+ Google Map