Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expertmeeting bij Rutgers

October 27, 2017 @ 11:00 am - 6:00 pm

International Finance Officer

Tegen het einde van deze eeuw zal het aantal inwoners in de wereld gestegen zijn naar 11.2 miljard, een toename van 50% ten opzichte van vandaag. Al decennia lang wordt er over bevolking (en specifiek bevolkingsgroei) gesproken, maar het thema blijft omgeven door gevoeligheden. Omdat het thema vele duurzaamheidsdoelen doorkruist, wil Rutgers het thema opnieuw maar genuanceerd agenderen, onder andere middels publieksdebatten en een expertmeeting.

De expertmeeting heeft als doel om deskundigen uit verschillende sectoren (seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, demografie, onderwijs, economie, migratie en klimaat) bij elkaar te brengen om te exploreren of een intersectorale benadering van bevolking meerwaarde heeft in het adresseren van mondiale ontwikkelingsvraagstukken en op welke wijze zo’n benadering vanuit een Nederlands perspectief vormgegeven kan worden in beleid, interventies, lobby en onderzoek.


Tijdens de bijeenkomst worden korte inleidende presentaties afgewisseld met interactief debat. Onder de sprekers zijn: 
Leo van Wissen, directeur van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut, Karen Newman van het Population and Sustainability Network in Groot-Brittannië en Ronald Skeldon, professor aan de universiteit van Sussex en Maastricht.

Praktische informatie:


Datum:                 Vrijdag 27 oktober

Tijdstip:                09.00 uur aanmelding

09.30 uur start

16.00 uur afsluiting

Locatie:               
 Hampshire Hotel – Babylon Den Haag, Bezuidenhoutseweg 53 (naast CS)
Voertaal:             
 Engels

Wij stellen uw specifieke expertise zeer op prijs en willen u van harte uitnodigen om deze meeting bij te wonen. Mocht u zelf 27 oktober verhinderd zijn of een collega hebben die ook affiniteit heeft met het thema, stellen wij het op prijs als u een collega op deze bijeenkomst wilt wijzen.


De beschikbare plaatsen zijn beperkt om een interactieve discussie te kunnen faciliteren. Wij willen u vragen uw deelname te bevestigen via 
onze website.

Indien u vragen heeft over deze uitnodiging, kunt u contact opnemen met Rutgers via 
office@rutgers.nl.

Wij hopen u op 27 oktober te mogen begroeten.

Venue

Hampshire Hotel
Bezuidenhoutseweg 53
Babylon Den Haag,, Netherlands
+ Google Map