Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kick Off Alliantie Genderdiversiteit

November 10, 2017 @ 4:30 pm - 7:00 pm

International Finance Officer

Deze zomer heeft de NS het ook ontdekt; er is meer variatie dan enkel mannen en vrouwen onder hun reizigers. Daarom hun nieuwe koers om hun klanten aan te spreken met ‘geachte reizigers’.

De discussie die dit vervolgens opriep maakt duidelijk dat nog niet heel Nederland genderdiversiteit omhelst. Genderdiversiteit gaat natuurlijk ook om vaderschapsverlof, gelijk salaris voor mensen die hetzelfde werk doen en eigen keuzes maken in de kleding die je draagt. De Alliantie Genderdiversiteit wil gendernormen beïnvloeden en meer ruimte, meer flexibiliteit en diversiteit in gender creëren.

 

Bij deze willen we jullie met veel plezier uitnodigen voor het event op vrijdag 10 november, waarin we laten zien wat de Alliantie Genderdiversiteit voorstelt. Door een 10-punten plan op te stellen presenteren we hoe we aan sociale verandering willen werken.


De inloop is vanaf 14:30 uur en van 15.00 – 17.00 uur is er een programma, waarna een borrel volgt.

Journaliste Clarice Gargard zal de avond modereren. Manon van Driel, host van verschillende ‘safer spaces’ in Rotterdam waaronder de Gender Bending Queer Party, geeft een teaser van de gender bread unicorn training. Olave Basabose van Artikel 1 en schrijver en filosoof Simone van Saarloos zijn onze keynotesprekers. Ieder zal hun kijk op gender geven en ook uw eigen activisme zal aangewakkerd worden.


Graag vernemen wij of u aanwezig bent, dit in verband met het aantal plekken op de locatie. Dit kunt u hier invullen: https://goo.gl/forms/gD3ZI1Y8cQGot3d03
Graag tot 10 november!


Genderdiverse groeten namens de Alliantie Genderdiversiteit,

De Alliantie Genderdiversiteit is een netwerk van organisaties die zich inzetten voor méér genderdiversiteit. De alliantie bestaat o.a. uit de organisaties Movisie, Atria, COC, Doetank PEER, Emancipator, NNID, Nederlands Jeugd Instituut, Rutgers, School & Veiligheid, Transgender Netwerk Nederland en Universiteit van Amsterdam Pedagogiek.


Deze alliantie wordt mogelijk gemaakt door de directie Emancipatie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 


			

Details

Date:
November 10, 2017
Time:
4:30 pm - 7:00 pm
Event Category:
Event Tags:

Venue

The Colour Kitchen Zuilen
Prinses Christinalaan 1,
Utrecht, 3554 JL Netherlands
+ Google Map