Aids Fonds samen met STOP AIDS NOW!

Posted by Kimberley Meijers on January 4, 2017 at 3:41 pmPer 1 december 2016 hebben STOP AIDS NOW! en het Aids Fonds hun krachten gebundeld. Samen gaan we verder onder de naam Aidsfonds. Dat doen we natuurlijk niet voor niets. Nog steeds komen er dagelijks namelijk ruim 5700 mensen met hiv bij en overlijden er 3000 mensen aan de gevolgen van aids. Als we de strijd tegen aids nu niet in de allerhoogste versnelling zetten, blijft de epidemie voortwoekeren. Met miljoenen doden tot gevolg en jaarlijks zo veel nieuwe mensen met hiv dat we hen onmogelijk allemaal kunnen behandelen. Door onze krachten te bundelen kunnen we de strijd tegen aids nog effectiever aangaan.

Waarom gaan het Aids Fonds en STOP AIDS NOW! samen?

We staan op een keerpunt in de aidsbestrijding. Alle kennis is in handen om een einde aan de aidsepidemie te maken, maar dan moeten we wel nú in actie komen. Ondanks alle successen die geboekt zijn, gaat het nog niet goed genoeg. Als we de strijd tegen aids nu niet in de allerhoogste versnelling zetten, blijft de epidemie bedreigend voortwoekeren. Met miljoenen doden tot gevolg en jaarlijks zo veel nieuwe mensen met hiv dat we hen onmogelijk allemaal kunnen behandelen. Dat kunnen we niet laten gebeuren. De komende vijf jaar zijn bepalend voor de toekomst. Er is slagkracht nodig om de aidsepidemie definitief een halt toe te roepen. Het Aids Fonds en STOP AIDS NOW! waren al partners en bundelen nu de krachten, zodat we nog meer dan voorheen samen de strijd tegen hiv en aids aan kunnen gaan.

Wat levert de bundeling van krachten op?

Het samengaan van STOP AIDS NOW! en het Aids Fonds zorgt ervoor dat wij aids nog efficiënter en effectiever op de politieke en maatschappelijke agenda kunnen zetten. We maken ons grote zorgen over de toekomst van de aidsbestrijding. Als we nu niets doen, blijft de constante dreiging dat één van de grootste epidemieën aller tijden opnieuw escaleert boven ons hoofd hangen. We moeten daarom een versnelling in de aidsbestrijding realiseren. Doordat wij onze krachten bundelen, zijn we nog beter in staat om ook onze eigen bijdrage aan de wereldwijde aidsbestrijding te verbeteren. Samen kunnen we mensen en middelen beter inzetten om de aidsepidemie te stoppen.

Waarom is gekozen voor de naam Aids fonds?

Vanaf 1 december willen we samen zo sterk mogelijk zijn. Het Aids Fonds heeft een lange geschiedenis en loopt vanaf het begin van de epidemie voorop in de strijd tegen aids. Ook internationaal is Aids Fonds een bekende naam en dat geeft ons de slagkracht die we nodig hebben om aids nu een halt toe te roepen.

Voor meer informatie klik hier.